L’ull i el dit

IMG-20140926-WA0001

“Tienen la fuerza, podrán avasallarnos, pero no se detienen los procesos sociales ni con el crimen… ni con la fuerza. La historia es nuestra y la hacen los pueblos”
(Salvador Allende, en el seu últim discurs al Palacio de la Moneda de Santiago de Xile, durant el cop d’estat de Pinochet)

Potser pot resultar massa èpic (o ens ho pot sonar, al dos mil catorze), però no deixo de creure-hi, en aquesta veu i en aquestes paraules. I no només entonades pel que fa al procès català (on hi encaixen com un guant en una mà oberta, confiada), sinó dedicades a l’inevitable estampa dels canvis socials i pensant, a fondo i de mala gana, en aquells/-es que volen aturar el futur celebrant que no es pugui votar, culpant els dèbils dels problemes que no saben resoldre, obrint la vida a l’especulació o tancant immigrants en centres amb menys garanties que una presó.

Només cal mirar l’ull i el dit, i què ens indiquen (o què hi volem veure): endavant, sempre endavant, en alerta però sense pausa. Els processos socials no s’aturen, ni ho faran.

(Collage deliciós aportat, un cop més, per Laura Robles)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s