Complaure

És justament això el que és sorprenent en tu: t’agrada complaure. Oferir el cos com un objecte agradable, proporcionar plaer de manera gratuïta: això els occidentals ja no ho saben fer. Han perdut el sentit del donar. Per més que s’hi obstinin, ja no poden fer res per sentir el sexe com una cosa natural. No només els fa vergonya el propi cos, que no està a l’altura dels models del porno, sinó que, per les mateixes raons, ja no se senten gens atrets pel cos de l’altre. És impossible fer l’amor sense un cert abandó, sense l’acceptació, almenys temporal, d’una mena d’estat de dependència i de feblesa. L’exaltació sentimental i l’obsessió sexual tenen el mateix origen, les dues coses provenen d’un oblit parcial de si mateix; no és un món en què et pots realitzar sense perdre’t. Ens hem tornat freds, racionals, extremament conscients de la nostra existència individual i dels nostres drets; el que més desitgem és evitar l’alienació i la dependència; i, a més, estem obsessionats amb la salut i amb la higiene: no és que aquestes siguin les condicions ideals per fer l’amor”

(Plataforma, Michel Houellebecq)

Anuncis

4 comments

 1. Aintzane

  A qui parla Houellebecq, en aquesta cita?
  A una adolescent tailandesa que s’ha de prostituir per a sobreviure en aquest món de merda patriarcal, on el Nord creix a costa del sud, on els homes blancs occidentals practiquen el benanomenat “turisme sexual” per no dir “explotació sexual” amb nenes i nens, joves i dones (i homes) adults en l’extensió mai vista del mercat prostitucional mundial?

  De quin model sexual i afectiu ens parla Houellebecq, conegut per la seva defensa d’aquesta realitat tan miserable que existeix perque milions d’homes com ell (o Sánchez Dragó) creen?

  Per què suscita tan interès un autor obertament misogin, propedòfil, racista i islamòfob?

  per a reflexionar…
  petonets! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s