Sobre excitacions, romanticismes i altres virtuts humanes

1. EXCITACIONS (CREATIVES)


Mi vagina era algo que estaba allí, en la distancia. Rara vez habitaba en ella, o tan siquiera la visitaba. Estaba ocupada trabajando, escribiendo; siendo madre, siendo amiga. No veía a mi vagina como mi recurso primario, como un lugar de sustento, humor y creatividad”

(Eve Ensler a Monólogos de la Vagina)

I gràcies Glòria per aquest llibre que trobo tant -al mateix temps- didàctic, cru, esperançador.

2. ROMANTICISMES

Deu ser de les coses més vistes en molt temps (dedueixo sense buscar-ho a Internet)… Parisian Love 2010: un anunci durant la mitja part de la final de la Superbowl nordamericana l’altre dia. Si les coses fossin així de fàcils no faria falta ni Google (penso). I si fossin així de ràpides (em) fotria mitja por. Però potser “un poco de sueño, no más (…) estoy seguro que no puede hacer daño”, que escrivia Jaime Gil de Biedma. O si.

3. JOGO BONITO


4. ÀNIMS I DESÀNIMS

Llegia ahir l’article diari de Joan Barril a El Periódico. Em va agradar, i molt. Amb un títol com “Res és segur” ja em tenia guanyat. En deixo un tros aquí sota (l’article sencer, aquí):

A vegades, molt poques vegades, hi ha gent d’un optimisme a prova de crisi. Gent que respon sense embuts: «Em sento en el millor moment de la meva vida. I no és la primera vegada que m’ho he dit». Es tracta d’un privilegiat o, en el millor dels casos, d’algú que està com a mínim enamorat. Els motius de l’alegria vital avui només els podem trobar a l’interior de cadascú. El gran repte consisteix a saber qui ens tornarà la confiança. ¿Serà un Govern? ¿Serà la gent que no està disposada a sucumbir a la tristesa? ¿Serà la sort? ¿Serà simplement l’individualisme creatiu? ¿Serà potser la resistència al desànim?”

Resistència al desànim, quines paraules i qué bé que sonen així juntes. Serà qüestió de practicar-la, no?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s