Eric Cantona, Maria-Mercè Marçal, Cristòfor Colom

Tres hits del meu dia d’ahir que voldria compartir:

ERIC CANTONA, a la nova pel.lícula de Ken Loach, Buscando a Eric. A través de consells terapèutics, frases fetes i humor senzill però recomfortant (“I’m not a man, I’m Cantona”), Cantona apareix només en al.lucinacions del protagonista, un altre Eric més casolà, amb problemes que l’absorbeixen i un desgast existencial que l’aboca a la depressió, model potser d’una part de la classe treballadora anglesa que a Loach sembla agradar-li tant retratar -tot i que aquesta vegada des d’una vessant diria que més psicològica, vital-. Cantona, ídol de masses als 90 -recordo la moda d’aixecar-se les solapes de la camisa i dir que era “rollo Cantona”– i lector de Kierkegaard en l’actualitat, fet tot un psiquiatre de la classe obrera en aquest film, com deien a Público no fa massa.
I aquí una de tantes perles que han sortit de la seva boca, i que, com no, també surt a la pel.lícula:
“Las gaviotas siguen al barco porque saben que acabarán cayendo sardinas al mar”

[blip.tv ?posts_id=2152655&dest=-1]


MARIA-MERCÈ MARÇAL, a Tombant:

Una dona sense un home
és com un peix sense bicicleta”

CRISTÒFOR COLOM, protagonista, sense saber-ho, de La Contra de La Vanguardia d’ahir. No ho poden confirmar però varis estudis apunten que era català (com el pà amb tomata, la Moreneta i Messi, per exemple)… A mi no és que m’interessi massa la qüestió, i a més és possible que ho haguéssiu llegit ahir al diari. El que m’encanta és la resposta que dóna Charles J. Merrill, l’entrevistat, a l’última pregunta que li fa Víctor-M.Amela… Més ben dit, m’ha fet riure, i molt. Tant pel que fa a la reacció des de l’Estat Espanyol com des de Catalunya. Veieu, veieu…

¿Qué dicen hoy los historiadores de estas aportaciones suyas?
Constato que la mayoría de los historiadores españoles ¡prefiere que Colón sea genovés antes que catalán! Y, a la vez, muchos catalanes tienen a Colón por genocida y prefieren que no sea catalán (…)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s