I Genovesi, el hit d’aquest estiu i l’exèrcit pacífic de Catalunya

1.

“Genovesi!”. Així s’adreçava a un parell de nois catalans una nonna del nord d’Itàlia un dissabte d’estiu dins d’una calorosa esglèsia plena a vessar. Un segon abans ells s’havien negat a deixar cap duro dins la bacina que ella, no fos cas que se li vessés, portava agafada amb les dues mans perquè no en tenia més, de mans. “Genovesi!”, i una mirada perforadora. Ens estarà insultant? Però si estem en un casament!, pensava un dels dos nois. L’altre, reia… L’endemà, a l’edició impresa del diari La Stampa, apareixia un article que parlava de com anomenen els italians a pagar-se cadascú la seva pròpia consumició quan van als bars: Pagare alla genovese. Donaria això alguna pista del que, possiblement, volia dir la nonna amb les seves paraules? Al mateix article es comentava que a Espanya, d’aquesta manera de passar per caixa després de consumir, en diuen Pagare alla catallana. Ara si que ja no quedaven gaires dubtes: si a Gènova cadascú es paga la seva copa, indubtablement significa que tampoc deixen escapar ni un euro en altres situacions. Òstia, igual que els catalans. És així que un dels dos nois, el que es feia preguntes, va arribar a la conclusió que sí, que realment els estava dient tacanys com els que més, i tot per no dipositar res de valor, econòmic, dins la bacina.

Això passava a Lerici, Ligúria, aquest últim dissabte d’estiu -fa res, quatre dies- i un d’aquests dos nois és el mateix que ho narra en aquestes ratlles. Uns dies més tard, és a dir, ara, aquest noi pensa que als genovesos els ha ben tocat el rebre, i que als catalans també. És més, dubta de que hi hagi cap nacionalitat o gentilici determinat que se salvi dels ullals, afilats, dels tòpics. Si la nonna sapigués.

2.

És oficial: ja tenim el HIT, en majúscules i negreta, de l’estiu 2009: Bomba al Hotel Vela!

[blip.tv ?posts_id=2311887&dest=-1]

Jo he de reconèixer que, arquitectònicament, l’hotel em sembla de primera (em refereixo a l’arquitectura, no a l’ubicació i espai). Ara, això de que el litoral barceloní, i tantes altres coses de la ciutat, quedi més en mans privades que de la majoria de mortals, més aviat em sembla de pena… Pa’soportarlo hay que ponerle una bomba.

Aquí la web que li ha dedicat a l’hotel la ciutadania de Barcelona… www.hotelvelabarcelona.com

3.

Campioni d'Europa, si segnori! (foto feta a San Terenzo, Itàlia)

Campioni d’Europa, si segnori! (foto feta a San Terenzo, Itàlia)

En uns dies en que l’atenció mediàtica futbolística està fixada en una línia d’anada i tornada que va de Barajas al Paseo de la Castellana passant per les línies de crèdit dels bancs més importants, m’agradaria compartir, amb tu o vosaltres o qui sigui que estigui llegint, una entrada sobre aquell equip de futbol que diuen que torna a ser, i que duri, l’exèrcit pacífic de Catalunya. El mateix que, i no ho oblidaré tan fàcilment, ens ha posat la mel a la boca aquesta última temporada i m’ha fet gaudir com mai… Som atacants que defensen, som defensors que ataquen. Gràcies, Barça. Que saboregeu aquesta lectura:

http://recapte.bloc.cat/post/4876/257806

Anuncis

3 comments

 1. Xavi

  Hi ha un parell de frases molt ben afilades a l’enllaç, que m’han fet riure i disfrutar al mateix moment:

  1. “Però sincerament crec que hi ha nous referents en aquest Barça d’avui, en el Barça de Pep Guardiola, que poden ser salvats de la foguera. Em refereixo a la foguera que ja preparen els infants més rebels i terribles de l’antisistema local…”

  2.”No vull haver-me d’excusar per viure en aquest món.”

  Impressionant.

 2. estemdeconstruint

  xavi, jo també vaig gaudir. per cert, gràcies pel link! vas ser tu qui me’l va passar i he oblidat posar-ho al post… la propera no me n’oblido (això si, m’agradaria seguir rebent, per part teva, enllaços d’aquest calibre!). petons!

 3. campanya contra l'hotel vela

  T’apuntes a un bombardeig? 27 de setembre, setge aquàtic a l’Hotel Vela

  L’Hotel Vela té els segons comptats:
  “3 A les 12 del migdia,

  Porta catapultes, ànecs de goma, helicòpters o naus aquàtiques. Vine amb els teus catxivatxes a assetjar l’Hotel que ens ha robat l’horitzó… Porta els teus amics, veïns i col·lectius.

  “2 A la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta,

  Defensem una Platja Lliure i Popular que l’Hotel Vela vol privatitzar!!, fem junts l’últim bany de l’estiu en l’acte central de la Mercè que no sortirà als programes ;-))

  “1 El dia 27 de setembre,

  Perquè l’Hotel Vela no es pot inaugurar impunement, perquè la indústria turística no és la solució als problemes de la ciutat. 90.717 metres quadrats expropiats al comú són l’últim símbol d’una ciutat governada per als interessos i beneficis privats. Sabem que Barcelona és atacada dia a dia per bombes immobiliàries i urbanístiques, per normatives hostils que capturen el carrer per tal que no veiem que som milions i ells només un grapat de cacics i mercenaris.

  “0 T’apuntes a un bombardeig? Setge a l’Hotel Vela per Terra Aire i Mar

  Això és una crida a tots aquells que (sobre)vivim diàriament en aquesta ciutat i a la vegada intentem construir-ne una altra. Reenvia, mou, difon aquest missatge!!!

  http://hotelvelabarcelona.com/blog/tapuntes-a-un-bombardeig/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s