Ksa Tomada

“Nos gustaba la casa porque aparte de espaciosa y antigua guardaba los recuerdos de nuestros bisabuelos, el abuelo paterno, nuestros padres y toda la infancia”
(de Casa tomada, J. Cortázar)

Ksa Tomada

Hi ha un lloc a Lima. Un oasi enmig de l’asfalt. Te’l trobes de cop, i et dius: això és per a mi! En una de les primeres cuadras del carrer Conquistadores, Municipalidad de San Isidro, s’hi respiren paraules de vida i aromes de cafè. És la Ksa Tomada, un nom que em fa venir al cap, en un primer acte reflex, a alguna d’aquelles kases amb K d’okupació que podem trobar per tota la geografia barcelonina, però res a veure. L’edifici no enganya. Llibres, més llibres, vàries èpoques i orígens, encara més llibres, revistes de literatura i art urbà i, al fons, un minúscul escenari amb terrassa coberta i servei de bar i cadires i taules que acullen a un curiós qualsevol com el que escriu aquestes ratlles. Per exemple.

Pels parlantes sonen Los Planetas, ara no et sabria dir quina, a les estanteries s’apilonen edicions de butxaca de Vargas Llosa i Bolaño i, ja només per anomenar-se com un conte de Cortázar, aquesta llibreria em fa el pes. Això si, i ja que em conviden a tomar la casa, si la faig meva, penso, l’anomenaré Ksa Conquistada. Pagaré tribut, així, al nom del carrer que m’ha regalat aquest oasi enmig de l’asfalt.

Lima, gener de 2009.

Ben xulo

La Librería Ksa Tomada cau a Conquistadores 1238, San Isidro, Lima (Perú).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s