Panamericana

restes de botelles de vi comparteixen espai vital amb gossos que ja no són gossos: estesos a terra, calcinats, mutilats per monstres de quatre o més rodes. plàstics irreciclables en no se sap quants milers d’anys conviuen amb llantes solitàries en edat de jubilar-se. flors de dol amb camions que han dit prou. nens sense samarreta que travessen els sis carrils amb pintades bicolors de fujimori chino el pueblo espera tu libertad. quin pueblo? quina libertad? vidres amb totxos. forquilles i coberts de mentida amb bolquers de veritat. refineries de petroperú amb fragments de pell de pinya. neumàtics que agonitzen. chozas de totxos i llauna amb altres chozas de llauna i fusta. puestecitos de flotadors i matalassos inflables amb el pacífic, que es deixa olorar, és aprop. canyes amb carbó. pedres amb ferros. llimes amb síndries. síndries amb tetrabriks, aquí tetrapaks. un cartell publicitari: el verano dura poco. mil i pico hores, cap a cent mil minuts, més de cinc millons de segons. ho sabran els gossos això, abans de creuar?

caminant per la panamericana sur. del km. 25 al 22. sud de lima, a tocar la capital, una tarda de dijous de gener de 2009 (estiu).


Panamericana
Panamericana, aprop de Lima. Un detall.


2 comments

  1. calemany III

    Ai Elm, que dura és la realitat quan treus la vista del manual… Quin pueblo? Ja veus, quina pregunta tan simple i tan refotudament difícil d’agafar…

  2. estemdeconstruint

    i que gratificant també, em resulta treure la vista d’aquest manual… ara, jo no tinc resposta per aquesta qüestió. tampoc per la de quina llibertat?

    carlus, que sàpigues que aquest tipus de preguntes sempre em surten inspirades pel ‘libertad para quien? igualdad para quien?’ o similars de l’amic garganté! jaja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s